top of page

Bij het uitvoeren van mijn examenproject "not without my dog" waarbij ik een documentaire portretserie heb verbeeld van alleenstaande ouderen, die een innige onafscheidelijke emotionele band hebben met hun hond, kan ik zeker stellen dat deze ontmoetingen mij diep hebben geraakt.

Voor de geportretteerden is het immers geen vanzelfsprekendheid dat zij door de hoge leeftijd samen met hun hond lang en gelukkig zullen leven.

De zorgen die zij ervaren om gezond te blijven en voor hun hond te blijven zorgen is bij iedereen een sluimerend gevoel wat dagelijks aanwezig is.

Want scheiden willen zij absoluut niet van hun hond, het leven lijkt dan geen kwaliteit meer te kunnen geven.

De vreugde die honden geven aan hun leven willen zij graag koesteren.

Mijn dank is groot naar alle deelnemers met hun prachtige honden!

Eén ding heb ik zeker besloten, ik ga dit project voortzetten omdat ik het zo belangrijk vind om deze groep ouderen een podium te bieden.

Het moet toch mogelijk zijn om ouderen meer ondersteuning te bieden in hun levensbehoefte en verzorging van hun hond, zowel in de thuissituatie als in een zorginstelling.

Het blijkt namelijk nog steeds dat door "regels" ouderen afstand moeten doen van hun hond als zij opgenomen worden in een zorginstelling of een keuze moeten maken welke hond wel en welke hond niet meegaat omdat er maar één hond welkom is.

Ik blijf mij inzetten voor deze vorm van betutteling en onrecht die ouderen worden aangedaan!

Want afscheid moeten nemen van hun liefste maatje is zeer onmenselijk en hartverscheurend, dit kunnen wij onze medemens niet aandoen!

Bent u "op leeftijd" en woont u alleen met uw hond en wilt u meedoen met mijn project dan kunt u contact met mij opnemen.

Ik zie ernaar uit om een krachtig beeld van u en uw hond te maken!

bottom of page